Köpvillkor

Allmänt

Kraftbarsverige.se säljer varor via internet till privatpersoner i Sverige. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet. 

Beställning

Beställning görs på vår hemsida www.kraftbarsverige.se Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att ditt namn registreras i vårt kundregister. Vi förbehåller oss rätten att korrigera ordrar om leverans av någon anledning inte kan ske, och om du har gjort flera beställningar förbehåller vi oss rätten att slå ihop dina ordrar och leverera dem i ett paket.

Priser och produktbilder

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Kraftbarsverige.se reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls kraftbarsverige.se rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta gärna oss på info@kraftbarsverige.se så hjälper vi dig.

Informationen du lämnar om dig själv används av kraftbarsverige.se och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Kraftbarsverige.se använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter. Du kan när du vill avsluta nya utskick från oss genom att kontakta oss enligt ovan.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter och/eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Datalagring hos Kraftbar Sverige

Uppgifter kring juridisk person (företag) omfattas inte av de nya reglerna i dataskyddsförordningen. Uppgifter om kontaktpersoner på företag, samt enskilda näringsidkare, är dock personuppgifter. Dessa är tillåtna att lagra för att hantera affärsrelationen med kunden.

Vilka uppgifter sparas?

Förnam och efternamn

Leverans- och faktureringsadress

E-postadress

Telefonnummer

Portkoder till leveransstället

Hur använder vi de sparade uppgifterna?

Uppgifterna används i huvudsak för att kunna uppfylla vårt åtagande mot dig som kund. Utöver det kan vi även skicka ut nyhetsbrev. Nyhetsbrevet berättar om vad vi som företag kan erbjuda dig som kund i form av nya produkter eller tjänster, samt information om existerande produkter eller tjänster. I nyhetsbrevet finns en möjlighet till avprenumeration.

Kommunikation och information som anses tillhöra affärsrelationen, såsom prisaviseringar och produktinformation räknas inte som nyhetsbrevsinnehåll och kan komma att skickas till dig trots att du har avprenumererat på vårt nyhetsbrev.

Inga uppgifter delas med samarbetspartners eller tredje part.

Du kan när som helst begära ett utdrag över de uppgifter som finns sparade om dig som privatperson, samt även begära att de raderas.

Hur länge sparar vi informationen?

Uppgifterna sparas och uppdateras under hela kundrelationen, därefter raderas de. Vi gör rensningar av våra kunders uppgifter en gång per år. Uppgifter om juridisk person omfattas inte.

Vilka uppgifter sparar vi inte utan samtycke?

Intressen, preferenser, omdömen och åsikter är uppgifter som inte behövs för affärsrelationen och därför sparas de inte heller av oss utan att vi uttryckligen ber om samtycke.

Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, så som text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör kraftbarsverige.se eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Frakt och leverans

Kraftbarsverige.se hanterar normalt din order inom fem dagar (helgfria vardagar) från beställning fram tills dess att varan lämnar vårt lager, förutsatt att vi kan producera varan under utsatt tid. När varan har lämnat vårt lager övergår leveransansvaret till fraktbolagen. Leverans sker antingen direkt till din uppgivna adress eller till utlämningsplats för PostNord, närmast din uppgivna adress.

Kraftbarsverige.se kan inte lämna någon förseningsgaranti för varor som inte var producerade vid beställningstidpunkt eller för varor som lämnat vårt lager. Det betyder att den totala leveranstiden innan varan når dig kan bli längre än vad som anges som normalt.

Kunden har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Kontakta oss på info@kraftbarsverige.se om du önskar häva ditt köp.

Betalning

I kassan kan du betala med Swish. Felaktig summa vid betalning kommer att följas upp av oss för att du ska få en chans att antingen få tillbaka de pengar du betalade för mycket, eller betala den saknade summan. Ingen leverans eller tillverkning av ny vara görs innan betalningen har kommit in på vårt konto.

Ångerrätt och retur

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad. Om varan inte är i oförändrat skick kan vi komma att göra ett prisavdrag som motsvarar varans värdeminskning. 

Kraftbarsverige.se skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Vi rekommenderar att returen sker med PostNord varubrev eller PostNord Företagspaket. Kunden står för returkostnad enligt PostNords portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar. Glöm inte att uppge vilket bankkonto du vill ha retursumman betald till.

Returadress

Kraftbar Sverige

Bäckermåla Sjögärdet 1

615 91 Valdemarsvik

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad (ej returfrakten), dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen. Vi betalar retursumman till det bankkonto du har uppgivit i samband med den returnerade varan.

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 100 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.

Reklamation

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta oss på info@kraftbarsverige.se. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer