Integritetspolicy

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta gärna oss på info@kraftbarsverige.se så hjälper vi dig. Informationen du lämnar om dig själv används av kraftbarsverige.se och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Kraftbarsverige.se använder uppgifter från kundregistret för utskick om våra produkter. Du kan när du vill avsluta nya utskick från oss genom att kontakta oss enligt ovan.
Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter och/eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Datalagring hos Kraftbar Sverige

Uppgifter kring juridisk person (företag) omfattas inte av de nya reglerna i dataskyddsförordningen. Uppgifter om kontaktpersoner på företag, samt enskilda näringsidkare, är dock personuppgifter. Dessa är tillåtna att lagra för att hantera affärsrelationen med kunden.
Vilka uppgifter sparas?
Förnam och efternamn
Leverans- och faktureringsadress
E-postadress
Telefonnummer
Portkoder till leveransstället

Hur använder vi de sparade uppgifterna?

Uppgifterna används i huvudsak för att kunna uppfylla vårt åtagande mot dig som kund. Utöver det kan vi även skicka ut nyhetsbrev. Nyhetsbrevet berättar om vad vi som företag kan erbjuda dig som kund i form av nya produkter eller tjänster, samt information om existerande produkter eller tjänster. I nyhetsbrevet finns en möjlighet till avprenumeration.
Kommunikation och information som anses tillhöra affärsrelationen, såsom prisaviseringar och produktinformation räknas inte som nyhetsbrevsinnehåll och kan komma att skickas till dig trots att du har avprenumererat på vårt nyhetsbrev.
Inga uppgifter delas med samarbetspartners eller tredje part.
Du kan när som helst begära ett utdrag över de uppgifter som finns sparade om dig som privatperson, samt även begära att de raderas.

Hur länge sparar vi informationen?

Uppgifterna sparas och uppdateras under hela kundrelationen, därefter raderas de. Vi gör rensningar av våra kunders uppgifter en gång per år. Uppgifter om juridisk person omfattas inte.

Vilka uppgifter sparar vi inte utan samtycke?

Intressen, preferenser, omdömen och åsikter är uppgifter som inte behövs för affärsrelationen och därför sparas de inte heller av oss utan att vi uttryckligen ber om samtycke.