ANSVAR OCH ÄRLIGHET

På Kraftbar använder vi oss av goda råvaror från många olika länder. Våra pumpakärnor kommer från Kina, hasselnötterna är från Turkiet och dadlarna från Tunisien. Som en aktiv kund av importerade råvaror med försäljning till kunder i Sverige, har vi ett ansvar att bedriva vår verksamhet på ett så hållbart sätt som möjligt. Vi uppfattar vårt arbete som tredelat, att det omfattar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarstagande.

Socialt sett ska vi arbeta med hänsyn till andras välbefinnande och hälsa. Vi ska aktivt agera för att stötta och inspirera våra kunder och andra till ett mer hälsosamt liv på lång sikt. Som livsmedelsproducent ska vi alltid ta ansvar för våra produkter och snabbt lära oss av våra misstag. Vi tror på riktig mat och därför vill vi inte göra en energibar som är full av tillsatser.

Ekonomiskt sett ska vi alltid sälja produkter med hög kvalitet. Vi kommer aldrig att bli ett lågprisföretag, där jakten på nya billiga produktlanseringar tar fokus från att tillverka och leverera livsmedel som vi är stolta över. Vi använder oss av de bästa råvarorna vi kan hitta, inte de billigaste. Därför ska vi ta betalt för våra produkter, för att kunna utveckla verksamheten och bli ännu bättre.

Miljömässigt sett ska vi alltid välja de alternativ som är långsiktigt bäst för vår planet. Det kan handla om frakt av våra produkter, hur mycket material som används i verksamheten samt svinn i produktionen. Kan vi agera smartare, för att minska vår inverkan på naturens resurser, så ska vi det. Vårt första agerande är att alltid använda oss av ekologiska råvaror. Vi handlar våra råvaror från grossister med lång erfarenhet av import, som kan säkerställa att producenterna följer alla riktlinjer och lagar för ekologisk produktion. Nästa utmaning ligger i att hitta mer lokalproducerade livsmedel till vår produktion.